K.A.K.Tombola // MOMENTUM I (deSingel, Antwerpen)

Video © deSingel
Foto’s © Wannes Cré

d e t h e a t e r m a k e r stelt voor

MOMENTUM
= LIVE CROWDFUNDING voor K.A.K.
+ CLUB + FEEST

55 artiesten verkopen van zonsondergang tot zonsopgang onschuldig vertier en ranzig vermaak!
Erbij zijn is de boodschap, op dit ‘MOMENTUM’ met een nieuwe lichting van 55 beloftevolle makers.

TOEGANG:
5 EURO/TICKET. Je ticket is meteen inruilbaar voor een lot!
VANAF 21:00, of blijf plakken na de voorstellingen ONE. (16:00) & GOD. (20:00) van BOG.

MET Jozef Wouters, Menno Vandevelde, Yuni Mahieu, Thomas Verstraeten, 2e & 3e jaar conservatorium drama/spel Antwerpen, Comp. Desnor: Ferre Marnef & Louis Janssens, Simon Van Schuylenbergh, Timo Sterckx, Bookers & Hookers: Nico Boon, Ine Bettens, Aurelie Di Marino, Hanne De Backer & band, K.A.K.: Annelore Crollet, Aurelie Di Marino, Benjamin Op de Beeck, Dries Gijsels, Elke Shari Van den Broeck, Esther Gouarné, Femke Stallaert, Frederika Del Nero, Lotte Diependaele, Nathalie Goossens, Nicolas Delalieux, Nikolas Lestaeghe, Nona Buhrs, Pieterjan Volckaert, Renée Goethijn & Thomas Vermaercke, Marie Mignolet, NONO C: Chanel Selleslach & Gudrun Ghesquière, BOG.: Roos Euwe, Lisa Verbelen, Judith De Joode, Sanne Vanderbruggen & Benjamin Moen, Melih Gençboyaci, Isobel Dryburgh, Rebekka de Wit, Michael Bijnens, Cootje Veelenturf, Marjolijn van der Meer, Wouter Hillaert, Charlotte De Someviele, Wannes Cré, Gerard Leysen e.a.


Op 13 febr. 2016, tijdens het slotweekend van Beste Buren, zullen ruim 50 spelers en theatermakers uit werkplaats d e t h e a t e r m a k e r te zien zijn in deSingel. Niet in de vorm van een klassiek festival voor jong theatertalent, wel in de gedaante van een of space, een tijdelijke, door kunstenaars zelf georganiseerde ontmoetingsruimte, een onverwachte ‘zijweg’ die het publiek kan inslaan tussen het programma van Beste Buren door.

MOMENTUM wil een plek worden die zich ergens in de marge van een groter geheel manifesteert; waar gastvrijheid, verleiding en het onverwachte de sfeer bepalen; waar binnen het unieke van een happening en de tijdelijke gemeenschap die zich zal vormen makers, spelers, aanverwanten en liefheb-
bers elkaar kunnen ontmoeten.

Theatermakers en spelers die door de d e t h e a t e r m a k e r worden opgevolgd bouwen meestal individueel aan hun artistieke traject elk vanuit het huis dat het best bij hun profel past. Toch delen ze een artistieke afniteit of een gelijkaardige manier van werken, waardoor elke theatermaker en speler als het nodig is ook met gemak in en uit het werk van de andere stapt. Binnen MOMENTUM krijgen de makers de kans om als een ‘gelegenheidscollectief’ samen te werken, een ruimte vorm te geven en een programma samen te stellen dat hun eigen werk overstijgt, of de concurrentielogica, waarbinnen dat werk meestal geplaatst wordt.

MOMENTUM zal worden gecureerd samen met een aantal theatermakers uit de stal van detheatermaker. Deze curatoren zullen naast mede theatermakers en spelers uit andere windstreken ook andere kunstenaars (beeldend kunstenaars, lichtontwerpers, muzikanten, flmmakers, choreografen) uitno-
digen om dit project met ‘kritische massa’ te bevolken.

Het woord momentum verwijst naar een cruciaal kantelpunt, een
ogenblik van productieve instabiliteit, een beslissend moment waarop politieke, maatschappelijke of economische machtsverhoudingen kunnen omslaan. Dat is op alle vlak de
crux van dit project: de mogelijkheid creëren waarop een momentum kan ontstaan, in één seconde, langzaam gedurende de avond, of pas de volgende ochtend.

MOMENTUM zal ook een plek zijn waar gefeest zal worden: van MOMENTUM naar CLUB MOMENTUM, als een nachtelijke plek waar je als toeschouwer misschien alleen aankomt, maar altijd ook samen ‘beweegt’ met wie zich op dat moment in de ruimte bevindt.

Het thema van het programma van MOMENTUM zal, zoals de naam en de politieke ader in het werk van de verschillende theatermaker-kunstenaars doet vermoeden, telkens ingegeven worden door de actualiteit. De motor van het MOMENTUM ligt in een beweeglijke dynamiek die ontstaat door diverse theatermakers, toeschouwers, disciplines, perspectieven, thema’s en ideeën samen te brengen in een constellatie die nooit nog herhaald kan worden. Daarmee wordt dat ‚ nu’ een manier om ruimte te maken voor uitwisselingen en het zich even collectief onttrekken aan de tijd die ons altijd weer op de hielen zit, … “as strangers in the nights, (…) wondering (…) what were the changes?”

een productie van d e t h e a t e r m a k e r

i.s.m. BesteBuren & deSingel

van 21:00 tot 3:00<

/div>

13 februari om 21:00 tot 14 februari om 3:00
Desguinlei 25, 2018 Antwerpen